Våra garageportar

Takskjutportar som bara funkar

Du kan få den vanlig eller extra allt.
Takskjutportar är idag den vanligaste lösningen när det gäller ny port till antingen renovering eller nybyggnation.

Serien Optima och Protecta Plus är takskjutportar för konsumentsektorn och serien IND40 är kommersiella industriportar. Kvalitetsmässigt står sig våra portar mycket väl på marknaden till ett bra pris, så om du inte vill betala en massa onödiga pengar så tycker vi att du ska kolla in våra alternativ!

Vi är stolta över våra takskjutportar och vi har massor av nöjda kunder som är glada att dem valde just oss som leverantör.
Garageport med träpanel runtom
Garageuppfart

Detta vill du leta efter hos en riktigt bra takskjutport

Det finns några viktiga saker att tänka på vid köp av takskjutport. Den ska sitta uppe och fungera många år framöver, för att det ska bli så bör du tänka på följande:
  • Välj en design som funkar även om 5-10 år.
  • Se efter din takskjutport. Det finns enkla serviceåtgärder som du kan vidta själv med jämna mellanrum, alltifrån tvättning och vaxning till smörjning av detaljer. Det kan också vara klokt att teckna ett serviceavtal med oss. Mot en mindre årlig avgift kommer vi då att utföra service en gång per år samt rekommendera dig att byta eventuella slitdelar. Du förlänger också din garanti på detta sätt.
  • Välj en leverantör som har en multinationell tillverkare i ryggen, som PORTFIRMAN.se. Då säkerställer du att det alltid går att få tag på reservdelar, ofta på nära håll med korta leveranstider.
  • Välj en leverantör som inte sparar in på materialkostnader som säljer produkter av för klen dimension.

Gällande livscykeln

...på en takskjutport så pratar man ofta om antal cykler (öppning/stängning). Men för att ge en ledtråd om ungefärlig livslängd för en port med rätt underhåll så bör den vara funktionsduglig i minst 20 år. Det förutsätter dock att porten får någorlunda regelbunden service och översyn. Slitdelar kan dock behöva bytas tidigare.

Slitdelar som tex torsions-/vridfjädrar belastas olika hårt beroende på hur ofta och hårt de får jobba, men de har oftast en livslängd på över 10-15 år. Andra komponenter kan behöva bytas tidigare, allt efter hur porten används.

Du kan vara helt säker på att de komponenter som ingår i våra portar är väl dimensionerade för respektive användningsområde och tillhör bland de bästa i kvalitet du kan komma över på marknaden. Det borgar vi för.
Handerna-pa-ratten-volvo
Portfirman.se Logo
Vi hjälper både privatpersoner, samfälligheter/bostadsrättsföreningar samt handel och industri med garageportar/takskjutportar