Protecta Plus

En takskjutport med hög finish med de där små extra detaljerna som tar bort känslan av industri och ersätter den med ett estetiskt tilltalande yttre och inre. Det här är en takskjutport som lätt mäter sig med de “stora” i kvalitetshänseende och funktionella lösningar
Protecta Plus, en exklusiv garageport

Kungen av takskjutportar

Fullisolerad och inbrottssäker takskjutport för vårt nordiska klimat, bra för dig som har garaget integrerat med huset. Den här takskjutporten går att få med samtliga paneltyper och färger i vårt sortiment.

Extra inbrottssäker

Särskilda säkerhetsåtgärder gör denna garageport oerhört säker

Anpassad för nordiskt klimat

Välisolerad för vårt kyliga klimat

Mycket för pengarna

Här kan du få "extra allt", utan att betala skjortan
Färdigmonterad garageport

Specifikationer

Extra inbrottssäker

Protecta-Plus-detalj
 • Tack vare de smarta bottenbeslagen på de vertikala löpskenorna, kan hela porten bultas fast i plattan.
 • C-profilen på de stående löpskenorna gör det omöjligt att bända löprullarna ut ur skenorna och på så sätt ta sig in i garaget.
 • Sista delen av det översta portbladets löpskena är försedd med ett “fack” som löprullen parkerar i vid stängd port och som förhindrar möjligheten att trycka in det översta portbladet och på så sätt komma åt skenpaketet eller nödurkoppling av portöppnaren utifrån.

Fullisolerad takskjutport för vårt klimat

...men passar lika bra till ouppvärmda garage.
 • Vädertätningar i beständigt EPDM-gummi runt om hela porten.
 • Bruten köldbrygga bakom de stående löpskenorna och topplisten på väggen ovanför öppningen tack vare att dessa vädertätningar inte bara är påskjutna på kanten av skenorna utan faktiskt ligger mellan skenorna och väggen.
 • 40 mm tjock lackerad, galvaniserad stålplåtpanel i sandwichkonstruktion med fyllning av freonfritt polyuretanskum. Väl isolerad.
 • Gummilist i botten på varje panelsektion för att förhindra kallras mellan sektionerna på denna takskjutport.
Protecta-Plus-bruten-koldbrygga

Säkerhetsdetaljer och CE-godkännande

 • Panelernas utformning är utformade med fingerklämskydd. Det går alltid att klämma sig, men med den här lösningen kan man bara klämma fingertoppen och får behålla fingrarna intakta.
 • Löprullarna på Protecta Plus är i s.k. tandemutförande (dubbla rullar på varje axel) och försedda med PVC-skor som täcker dem i löpbanan. På så sätt är det svårare att klämma sig genom att ett löphjul rullar över fingret. Istället skjuter PVC-skon bort fingret och du hinner dra undan handen.
 • Fallskyddsmekaniken skyddar mot att porten kan falla vid fjäderbrott. Det är visserligen osannolikt att en port faller (om den är fackmannamässigt monterad och underhållen), av den enkla anledningen att den största fjäderspänningen är vid stängd port.
  Men tack vare denna mekanik kan en port falla max ett par decimeter innan fallet stoppas.
 • CE-godkänd och testad av SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.
Plånbok, spara pengar

30%

Av kostnaden för montering vid nyttjande av ROT-avdraget
Läs mer hos Skatteverket
Delbetala med Wasa Kredit

Delbetala din monterade Optima garageport med Wasa Kredit

Alltid fri offert

Du behöver bara ange lite grundläggande uppgifter så återkommer vi inom kort med en offert
Portfirman.se Logo
Vi hjälper både privatpersoner, samfälligheter/bostadsrättsföreningar samt handel och industri med garageportar/takskjutportar