Portöppnare

De flesta portar (takskjutportar och vipportar) kan med enkla modifikationer konverteras från manuell till automatisk garageport. Det avgörande är att det finns tillräckligt med utrymme mellan den öppna porten och innertaket. Till takskjutportar finns det två typer av motorer- axelmonterade samt takmonterade. Här kommer vi att fokusera på de takmonterade, då dessa är de vanligaste.

Dessa portöppnare är alltså kedje- eller remdrivande motorer vilka monteras i taket ovanför portens öppna läge. Konstruktionen innebär att en kedja eller rem löper i en räls vars ena ände fästs på innerväggen ovanför portöppningen och den andra änden av rälsen fästs i taket ca 3 meter in i garaget. I samma ände av rälsen sitter också själva motorn upphängd.

Kedjan/rälsen är sammanbunden av en släde var i man fäster en dragarm som är kopplad till det översta portbladet. Använd en fjärrkontroll så blir det hela ännu mer bekvämt.
Skena till takmonterad portöppnareGarage med dubbla portar, varav den ena är stängd och den andra är halvöppen
Bild kommer snart
Bild kommer snart

Vår eget storsäljande märke- Gatolift

Denna finns för både större och mindre portar.
En slitstark och pålitlig portöppnare som finns installerad i hundratals portmotorer i mellansverige. Hållbar och robust med smarta funktioner, för den ekonomiskt sinnade.

Det finns flera trevliga tillbehör till dessa portmotorer, exempelvis trådlöst kodlås, fingeravtrycksscanner, fotoceller för ökad säkerhet med mera.

Portautomatisk Gatolift SM600 och S1000 Plus

Dragkraft 600N/1000N
Max dörrstorlek (B*H): 3,0*2,7 meter (SM600). 5,5*2,7 meter (S1000).
Elektronisk ändlägesinställning.
Säkerhetsstopp vid hinder, inställbar känslighet
Mjukstart och -stopp vid respektive ändlägen.
LED- belysning, tänds automatiskt vid manövrering.
Kopplingsplintar för fotoceller och backup-batteri.
2 fjärrkontroller till varje portöppnare
Automatisk stängning efter inställbar tid (endast S1000).
LCD-display (endast S1000)

Portöppnare för finsmakaren

Vårt premiummärke Berner, en av de marknadsledande tyska tillverkarna av portautomatik som också säljer portmotorer till Hörmann under deras eget varumärke. Berner portöppnare är “high-end” och kännetecknas av mycket hög kvalitet samt en mängd innovationer bland annat säkerhet, design, funktion och energibesparing.

I vårt sortiment Berner portöppnare finns allt man kan tänka sig för både de mindre konsumentportar men även för dem större garagen med många fordon och många cyklar per dygn. Till dessa portmotorer finns naturligtvis en mängd olika tillbehör, alltifrån fjärrkontrollen anpassad för att passa i bilens 12V-uttag till system med passerkort och trafikljus.

Oavsett vilket märke du köper av oss så är de noga utvalda och beprövade. Vi vill bara sälja produkter som ska fungera i din vardag.

Söker du en garageportöppnare med teknik i framkant, säkerhet och tillförlitlighet så är Bernerproduktera värda att titta närmare på.
Vi erbjuder basmodellen GA103, vidare till GA203 som är vår storsäljare och otroligt användarvänlig med bland annat snabbare öppningshastighet.
För de större portarna med större antal cykler (multibilgarage) erbjuder vi modellerna GA403 och GA501 (för garage med upp till 100 parkeringsplatser).
Bild kommer snart
Bild kommer snart

5 års garanti

Hos oss får du alltid 5års garanti

Integrerad LED-belysning

Standard på alla modeller utom instegsmodellen GA101/103.

Avsevärt bättre ljus

Än konventionella lampor, samtidigt som strömförbrukningen är lägre.

Starkare och tystare

Tack vare Turbodrift och tandad gummirem istället för kedja.

Patenterat inbrottsskydd

I praktiken omöjligt att forcera motorns lås utan att såga upp portbladen.

Säkerheten främst

Naturligtvis är det standard med sensorer som stannar eller reverserar portens rörelse om det kommer ett hinder eller en person i vägen.

Fotoceller.

Som extra tillbehör kan man också installera fotoceller.

Portfirman.se Logo
Vi hjälper både privatpersoner, samfälligheter/bostadsrättsföreningar samt handel och industri med garageportar/takskjutportar